Geguritan Embun Enjing


Dening: Khoirul Taqwim


Kesaen embun enjing
taksih nyingepi cakrawala
ngantos ngasta jiwa kraos bugar
amargi embun enjing ngampil keberkahan raos
ngantos sedaya salira dipunngasta kawontenan kebahagiaan
Penuh kaliyan remen cita raos didasar samudra kalbu
Menembus relung-relung jiwa paling lebet

Kewontenan embun enjing dinten
ngasta salira kraos waluya bugar
amargi menghirup udara enjing
sareng sentuhan embun enjing dinten
ngasta sedaya salira rumaos segar bugar
ngantos mlebet kesedaya raga
Menjelma dados usada didasar raga ingkang paling lebet

Embun enjing dinten
Menyejukkan alam semesta
ngasta panorama kesaen ingkang sempurna
satuhu sedaya jiwa kraos bahagia
kala embun enjing rawuh kaliyan kesaen tiada tara
amargi embun enjing dinten
ngasta pasuryan dados bahagia raos
Penuh kaliyan remen cita ingkang menakjubkan

Embun enjing dinten
Penuh kaliyan suka-suka
kawontenan dados remen cita raos
amargi embun enjing menyegarkan sedaya jiwa
ugi menyegarkan sedaya raga
ngantos mlebet kesanubari paling lebet
ngantos kedasar samudra kalbu kesugengan

0 komentar: