Geguritan Kayon Berjilbab


Dening: Khoirul Taqwim


Srengenge isih terbit saka wetan
kayon rupamu isih ngemuli alam semesta
kebecikan parasmu ngono mendung jiwa
nganti gawe jiwaku bahagia rasa
wektu ndeleng kayon rupamu
tenan kabeh jiwaku wektu ndeleng kowe
krasa tenang dikemuli dhemen cita krasa

Tatkala rembulan isih bersinar
rupamu isih berseri-seri
kebak karo kebecikan rasa sing terpancar dibenakmu
kowe wedok berjilbab dikana
kayon rupamu ngono mempesona kalbu
nganti merasuk kekabeh sukmaku
wektu mata memandang kowe wedok berjilbab
kebak karo ketaqwaan sing terpancar dirupamu

Kayon wedok berjilbab
tenan nggawe kabeh jiwa rumangsa tenteram
amarga kowe wedok sing kebak kelembutan budi
nganti kabeh detakan jantungku
mandheg sadhela hayati kebecikan budimu
nganti nggawe kabeh jiwaku mengagumimu
arep kayon budi pakertimu

Kayon berjilbab
Mengetuk siji rasa kepangandelan
amarga keteladanan budimu
ngono agung menembus celah-celah ruang lan wayah
tenan awakku rumangsa kowe kebak keagungan keteladanan
amarga kowe wedok paling becik sing kebak keikhlasan
jero menatap sadawa dalan urip iki
nganti titik ambekan paling akhirku mengagumi kayonmu
kowe wedok ayu berjilbab didasar samudra jiwaku

0 komentar: